Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Поръчка и Доставка

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

За доставка на получените стоки, “Orto’s” ползва куриерските услуги на Спиди.
Когато стоката е налична, в общия случай се доставя до 2 работни дни.
Запазваме си правото да да определим и по-дълъг срок, за което ще Ви уведомим.
Една поръчка може да съдържа максимум три чифта. Следваща поръчка от същия клиент ще бъде задържана за обработка, до окончателното приключване на предходната поръчка.
Доставката е безплатна за Вас, когато поръчката е на стойност над 70 лева. Ако изберете други куриерски услуги, тогава доставката е за Ваша сметка.
Плащането е с наложен платеж.
Документ за извършеното плащане ще ви бъде издаден от предпочетеният куриер. (услугата се нарича пощенски паричен превод). Съгласно Законът за пощенските услуги и Наредба Н 18, когато е договорено между доставчика и куриера, че сумата на наложения платеж ще бъде заплатена чрез пощенски паричен превод, не е необходимо издаването на фискална касова бележка от доставчика при предаването на стоката на куриера.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА, ЗАКУПЕНА ОТ РАЗСТОЯНИЕ

Ако сте закупили стока чрез нашия уебсайт или чрез поръчка по телефон, вие имате право да я върнете, без да посочвате причини за това, в срок до 14 календарни дни, считано от датата на получаването и. Очакваме да ни изпратите по куриер (или да донесете) стоките в някой от магазините ни, в срок до 7 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си. Срокът се счита за спазен, ако сме получили стоката в рамките на тези 7 дни, след като сте ни уведомили за отказа си.
За да упражните правото си на отказ, молим пишете ни на office[at]ortos.bg, като ни предоставите Вашето име, телефонен номер, (причина за връщането ако желаете) и посочите банкова сметка по която желаете да получите парите си обратно. Ако имате въпроси – обадете се на тел 0886 665 829 (понеделник – петък 10:00-18:00)
Разходите по връщане на стоките са за Ваша сметка.
Ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, без разходите за доставка, без неоправдано забавяне и в срок от 7 дни считано от датата, на която получим стоката при нас.
Запазваме си правото да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно. Ще извършим възстановяването на средствата по посочена от Вас банкова сметка (в българска банкова институция), което ще е без допълнителни разходи за Вас.
Ако желаете, вместо възстановяване на сумата да Ви изпратим нов чифт с друг номер – моля отбележете го в писмото си. Ще направим новата доставка за наша сметка.

ВАЖНО!

Вие отговаряте за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране. Ако стоката е видимо ползвана и е с нарушен търговски вид, който препятства повторната и продажба като нова, “Orto’s” си запазва правото да откаже възстановяване на сумата. В такъв случай ще Ви изпратим обратно стоката, като това би било за Ваша сметка.

Orto’s” си запазва правото да променя настоящите условия, като ги пубикува на https://ortos.bg. Всички изменения ще се прилагат за нови договори, сключени след деня, в който промените влизат в сила.

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.