Стъпалата и връзката им с тялото и ума


Стъпалата са основата за цялостното благополучие на организма, също както основите на къщата, те са най-важни за здравината на цялата й конструкция.

За плуването и ползите от него


Плуването е един от най-често практикуваните спортове както от децата, така и от възрастните. То е една от най-добрите тренировки, които можете да практикувате целогодишно.

Какво да направим, за да се предпазим от грип?


Всички сме изложени на риска да заболеем от грип, особено, когато той е в пика си през зимния сезон, но не всеки от нас ще се разболее. Как да сведем до минимум рискът от заболяване и какво можем да направим за себе си, така че да избегнем усложненията от него, ако вече сме заболели?

Всичко, което трябва да знаете за подаграта


Подагра е общ термин, с който се обозначават множество състояния, засягащи ставите и кръвоносните съдове, причинени от натрупването на кристализирала пикочна киселина в тях.

Сезонът на чорапите


На първо място е добре да забравите за обикновените памучни чорапи. Кое прави памучните чорапи неподходящи за студените сезони?

Домашен детокс  


Предлагаме на вашето внимание една лесно изпълнима процедура за детокс в домашни условия, с много ползи за здравето и в името на доброто настроение.

Стъпалата преди зимата


Преди лятото сме особено старателни по отношение на педикюра, петите, епилацията и обратно – с настъпването на студените дни сякаш се освобождаваме от задължението да поддържаме в добър вид стъпалата си. А не трябва!

Симптоми на диабетната невропатия


Периферната диабетна невропатия най-често засяга долните крайници. Тя възниква тогава, когато нервните окончания и периферните кръвоносни съдове са увредени от прекалено високите нива на кръвната захар.

Какво е рефлексология и как действа тя?


Рефлексологията показва наличието на неврологична връзка между кожата и вътрешните органи. Тази връзка се осъществява чрез натиск върху специфични рефлексни точки по стъпалата, ръцете и ушите, а изпратените импулси имат успокояващ и оздравяващ ефект.

Храната и стъпалата


Начинът на хранене пряко засяга всеки орган в тялото, в това число и долните крайници, и по-конкретно - стъпалата.

Изборът на обувки влияе върху качеството на живот


Неподходящият размер обувки, в съчетание с редица хронични заболявания като затлъстяване, съдови заболявания, диабет и ревматоиден артрит предизвикват увеличение на оплакванията от страна на стъпалата при възрастните хора между 71% и 87%.

10 храни, които изострят болките в ставите


Болката в ставите е едно от най-честите оплаквания на хората в зряла възраст и е съпътствано от редица симптоми. Храната има пряко отношение към болките в ставите, затова, ако страдате от необясними болки в ставите - направете ревизия и на диетата си.

Дамските обувки през Средновековието


Обувките с дебели подметки се появяват в Европа в периода XІV-XVІІ век. Смята се, че са създадени във Венеция и са плод на влияние от Централна Азия. Високите платформи са имали за цел да предпазват дрехите и краката от калта по средновековните улици и мръсотиите на градската канализация.

Кожата на стъпалата се бели. Защо?


Стъпалата ни ежедневно са подложени на сериозно натоварване, това често води до загрубяване и напукване на кожата, което може да предизвика белене на кожата, съпроводено със сърбеж и болка.
Хитри начини да поддържате обувките си в идеално състояние с подръчни средства
Хитри начини да поддържате обувките си в идеално състояние с подръчни средства
Състоянието на обувките е в пряка връзка със състоянието на стъпалата и за да има максимална полза за здравето са нужни грижи и внимание през всеки сезон. ...
Даряваме 5 лева от всеки закупен чифт обувки до края на годината
Даряваме 5 лева от всеки закупен чифт обувки до края на годината
Даряваме по 5 лева от всеки продаден до края на годината чифт обувки на Дружеството на хората с увреждания в квартал Бусманци (София). ...
Колекция Боти Есен 2018
Колекция Боти Есен 2018
Разгледайте нашите предложения Боти и Ботуши за сезон Есен 2018!
Стъпалата и връзката им с тялото и ума
Стъпалата и връзката им с тялото и ума
Стъпалата са основата за цялостното благополучие на организма, също както основите на къщата, те са най-важни за здравината на цялата й конструкция. ...
Ортопедичните стелки повишават качеството ви на живот
Ортопедичните стелки повишават качеството ви на живот
Много мъже и жени се оплакват от хронична, продължителна болка в коленете, бедрата и кръста, които не са дали положителен отговор на традиционното лечение. ...
За плуването и ползите от него
За плуването и ползите от него
Плуването е един от най-често практикуваните спортове както от децата, така и от възрастните. То е една от най-добрите тренировки, които можете да практикувате целогодишно. ...
За връзката между храненето и стъпалата
За връзката между храненето и стъпалата
Повечето хора свързват здравословното хранене и диетите с телесното тегло и сърдечното здраве, но те не са свързани само с тях. ...
Седем изключителни ползи от разтягането
Седем изключителни ползи от разтягането
Ежедневното разтягане допринася за по-доброто функциониране на целия организъм.
Тайните на витамин D и чудесата, които може да направи за вас
Тайните на витамин D и чудесата, които може да направи за вас
От особена важност за здравето и за редовното набавяне на витамин D, е разумното излагане на слънце и приемането на храни, в които той се съдържа в естествен вид. ...
Нежна и гладка кожа на стъпалата за лятото
Нежна и гладка кожа на стъпалата за лятото
С тези няколко ефикасни и изпитани начини, скоро стъпалата ви ще изглеждат страхотно в сандали!