Как стъпалата се променят с възрастта


С напредването на възрастта, стъпалата се променят, както и цялото ни тяло. Тези промени могат да доведат до проблеми със стабилността, засягащи коленете, бедрата и долната част на гърба.

Първият в света 5 в 1 уред за стъпалата с терапевтично действие.


Свикнали да ходим с лекота и забравяме, че трябва да сме благодарни на стъпалата си за всяка стъпка. Сещаме се, едва когато нещо се случи с тях и от удоволствие, всяка стъпка се превърне в предизвикателство. Заедно с ползването на ортопедични обувки и стелки, стремежът на магазини orto’s винаги е бил да осигуряваме най-съвременни решения […]

Знаете ли достатъчно за ползите от ходенето?


Ако краката ви са силни и здрави, те могат да ви поддържат в добра форма и да подобрят качеството ви на живот! Ходенето е активност, която може да се извършва по всяко време, където и да се намирате, като единственото, което изисква е време. Дори всекидневното динамично ходене, за кратки периоди от време, може да […]

Решение за стелки в обувки без допълнителен обем


Първият въпрос който възниква, когато избирате ортопедични стелки е: във всякакви обувки ли могат да се носят? Отговорът е – зависи от няколко неща: Ако в ежедневието си носите обувки с махащи се стелки, вие сте късметлии – веднага може да ги замените с ортопедични стелки без загуба на обем; Ако стъпалата ви са тънки […]

Стъпалата и връзката им с тялото и ума


Стъпалата са основата за цялостното благополучие на организма, също както основите на къщата, те са най-важни за здравината на цялата й конструкция.

За плуването и ползите от него


Плуването е един от най-често практикуваните спортове както от децата, така и от възрастните. То е една от най-добрите тренировки, които можете да практикувате целогодишно.

Какво да направим, за да се предпазим от грип?


Всички сме изложени на риска да заболеем от грип, особено, когато той е в пика си през зимния сезон, но не всеки от нас ще се разболее. Как да сведем до минимум рискът от заболяване и какво можем да направим за себе си, така че да избегнем усложненията от него, ако вече сме заболели?

Всичко, което трябва да знаете за подаграта


Подагра е общ термин, с който се обозначават множество състояния, засягащи ставите и кръвоносните съдове, причинени от натрупването на кристализирала пикочна киселина в тях.

Сезонът на чорапите


На първо място е добре да забравите за обикновените памучни чорапи. Кое прави памучните чорапи неподходящи за студените сезони?

Домашен детокс  


Предлагаме на вашето внимание една лесно изпълнима процедура за детокс в домашни условия, с много ползи за здравето и в името на доброто настроение.

Стъпалата преди зимата


Преди лятото сме особено старателни по отношение на педикюра, петите, епилацията и обратно – с настъпването на студените дни сякаш се освобождаваме от задължението да поддържаме в добър вид стъпалата си. А не трябва!

Симптоми на диабетната невропатия


Периферната диабетна невропатия най-често засяга долните крайници. Тя възниква тогава, когато нервните окончания и периферните кръвоносни съдове са увредени от прекалено високите нива на кръвната захар.

Какво е рефлексология и как действа тя?


Рефлексологията показва наличието на неврологична връзка между кожата и вътрешните органи. Тази връзка се осъществява чрез натиск върху специфични рефлексни точки по стъпалата, ръцете и ушите, а изпратените импулси имат успокояващ и оздравяващ ефект.

Храната и стъпалата


Начинът на хранене пряко засяга всеки орган в тялото, в това число и долните крайници, и по-конкретно - стъпалата.

Изборът на обувки влияе върху качеството на живот


Неподходящият размер обувки, в съчетание с редица хронични заболявания като затлъстяване, съдови заболявания, диабет и ревматоиден артрит предизвикват увеличение на оплакванията от страна на стъпалата при възрастните хора между 71% и 87%.

10 храни, които изострят болките в ставите


Болката в ставите е едно от най-честите оплаквания на хората в зряла възраст и е съпътствано от редица симптоми. Храната има пряко отношение към болките в ставите, затова, ако страдате от необясними болки в ставите - направете ревизия и на диетата си.

Дамските обувки през Средновековието


Обувките с дебели подметки се появяват в Европа в периода XІV-XVІІ век. Смята се, че са създадени във Венеция и са плод на влияние от Централна Азия. Високите платформи са имали за цел да предпазват дрехите и краката от калта по средновековните улици и мръсотиите на градската канализация.

Кожата на стъпалата се бели. Защо?


Стъпалата ни ежедневно са подложени на сериозно натоварване, това често води до загрубяване и напукване на кожата, което може да предизвика белене на кожата, съпроводено със сърбеж и болка.
Как стъпалата се променят с възрастта
Как стъпалата се променят с възрастта
С напредването на възрастта, стъпалата се променят, както и цялото ни тяло. Тези промени могат да доведат до проблеми със стабилността, засягащи коленете, бедрата и долната част на гърба. ...
Технологичното бъдеще на ортопедичните стелки
Технологичното бъдеще на ортопедичните стелки
Технологията за 3D принтиране на ортопедични стелки съчетава предимствата на индивидуалните и готовите продукти. ...
Препоръка за обувки при различни типове болка в стъпалата
Препоръка за обувки при различни типове болка в стъпалата
Какво отличава обувките с доказано положителен ефект при някои типове болки в стъпалата.
Защо ортопедичните стелки Aetrex са най-предпочитани?
Защо ортопедичните стелки Aetrex са най-предпочитани?
Това са 5-те причини, които превърнаха Aetrex в най-предпочитаните ортопедични стелки на българския пазар
5 възможни причини за болки в стъпалата?
5 възможни причини за болки в стъпалата?
Разберете най-честите причини за поява на болки в стъпалата и как да се погрижите за тях, че отново да ходите леко. ...
Хитри начини да поддържате обувките си в идеално състояние с подръчни средства
Хитри начини да поддържате обувките си в идеално състояние с подръчни средства
Състоянието на обувките е в пряка връзка със състоянието на стъпалата и за да има максимална полза за здравето са нужни грижи и внимание през всеки сезон. ...
Даряваме 5 лева от всеки закупен чифт обувки до края на годината
Даряваме 5 лева от всеки закупен чифт обувки до края на годината
Даряваме по 5 лева от всеки продаден до края на годината чифт обувки на Дружеството на хората с увреждания в квартал Бусманци (София). ...