Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Здраве

Типове стъпала

Човешкото стъпало

ЧОВЕШКОТО СТЪПАЛО

От общо 206 кости в човешкия скелет, 52 са разположени с стъпалата – по 26 във всяко. В долните крайници се намират най-масивните и най-големи кости, които се задвижват от най-силните мускули.

Нисък свод

НИСЪК СВОД
Ниският свод или т.нар. плоско стъпало е често срещано състояние. То се появява, когато в процеса на ходене сводът на стъпалото пропада под тежестта на теглото, което носи.

Среден свод

СРЕДЕН СВОД

Хората със среден свод имат за какво да са благодарни. В този случай стъпалото изпълнява нормално своето амортисьорна роля. Рядко се стига до проблеми като метатарзалгия или шипове на петата. 

Висок свод

ВИСОК СВОД

Характерисира се с това, че средният ходилен отдел е повдигнат повече от обичайното, вследствие на което, натискът е съсредоточен върху петата и главичките на метатарзалните кости (възглавничките).

ЗдРАВЕ

Aetrex Healthy 3

AETREX’S “HEALTHY 3”
Тройна защита за вашето здраве!

Oбувките и здравето

OБУВКИТЕ И ЗДРАВЕТО
За да сте бодри и продуктивни през деня е нужно да се чувствате удобно в своите обувки. Ако те Ви осигуряват достатъчно поддръжка и удобство, ще спестите допълнителните усилия, с които инак тялото ви трябва да компенсира недостига на стабилност.

Грижа за обувките

ГРИЖА ЗА ОБУВКИТЕ
С редовна и внимателна грижа можете да удължите живота и добрия външен вид на вашите обувки, а заедно с това – и удоволствието от ходенето.

Грижа за стъпалата

ГРИЖА ЗА СТЪПАЛАТА
Ако очите са прозорец към душата, то стъпалата са входа към тялото, те са огледало на здравето и изпълняват ролята на детектори за необичайните за организма състояния.

Как да изберете правилните обувки за себе си и за вашите деца

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА
Обувките имат много важна роля за защитата, подкрепата и цялостното добро състояние на стъпалата и е съществено значение да изберете обувки, за които сте сигурни, че пасват идеално на вашия тип стъпала.

Лечебни свойства на медта

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА МЕДТА
Съвременната наука активно изучава и използва лечебните свойства на медта. Патентованата Cupron® технология трайно свързва медните съединения с текстил и други материали.

Ортопедичните обувки

ОРТОПЕДИЧНИТЕ ОБУВКИ
Ортопедичните обувки осигуряват по-голямо удобство и по-добра поддръжка на стъпалата ви. Носенето на такива обувки ще направи ежедневиено ви по-продуктивно и леко.

Трите стълба на удобството

ТРИТЕ СТЪЛБА НА УДОБСТВОТО
Как да се погрижим добре за своите стъпала? Какво можем да направим, за да се движим с лекота и удобство? Как е възможно да се радваме на още по-динамичен и пълноценен живот?

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.