Здраве

Здраве

Типове стъпала


Човешкото стъпало


От общо 206 кости в човешкия скелет, 52 са разположени с стъпалата – по 26 във всяко. В долните крайници се намират най-масивните и най-големи кости, които се задвижват от най-силните мускули.

виж още

Нисък свод


Ниският свод или т.нар. плоско стъпало е често срещано състояние. То се появява, когато в процеса на ходене сводът на стъпалото пропада под тежестта на теглото, което носи. 

виж още

Среден свод


Хората със среден свод имат за какво да са благодарни. В този случай стъпалото изпълнява нормално своето амортисьорна роля. Рядко се стига до проблеми като метатарзалгия или шипове на петата. 

виж още

Висок свод


Характерисира се с това, че средният ходилен отдел е повдигнат повече от обичайното, вследствие на което, натискът е съсредоточен върху петата и главичките на метатарзалните кости (възглавничките).

виж още

Здраве


Aetrex's "Healthy 3"


Тройна защита за вашето здраве 

виж още

Oбувките и здравето


За да сте бодри и продуктивни през деня е нужно да се чувствате удобно в своите обувки. Ако те Ви осигуряват достатъчно поддръжка и удобство, ще спестите допълнителните усилия, с които инак тялото ви трябва да компенсира недостига на стабилност. 

виж още

Грижа за обувките


С редовна и внимателна грижа можете да удължите живота и добрия външен вид на вашите обувки, а заедно с това - и удоволствието от ходенето.   

виж още

Грижа за стъпалата


Ако очите са прозорец към душата, то стъпалата са входа към тялото, те са огледало на здравето и изпълняват ролята на детектори за необичайните за организма състояния

виж още

Как да изберете правилните обувки за себе си и за вашите деца


Обувките имат много важна роля за защитата, подкрепата и цялостното добро състояние на стъпалата и е съществено значение да изберете обувки, за които сте сигурни, че пасват идеално на вашия тип стъпала.

виж още

Лечебни свойства на медта


Съвременната наука активно изучава и използва лечебните свойства на медта. Патентованата Cupron® технология трайно свързва медните съединения с текстил и други материали.

виж още

Ортопедичните обувки


Ортопедичните обувки осигуряват по-голямо удобство и по-добра поддръжка на стъпалата ви. Носенето на такива обувки ще направи ежедневиено ви по-продуктивно и леко.

виж още

Трите стълба на удобството


Как да се погрижим добре за своите стъпала? Какво можем да направим, за да се движим с лекота и удобство? Как е възможно да се радваме на още по-динамичен и пълноценен живот?

виж още