бул. Ал. Стамболийски 23, София 1000, България

Здраве

Типове стъпала

Човешкото стъпало

ЧОВЕШКОТО СТЪПАЛО

От общо 206 кости в човешкия скелет, 52 са разположени с стъпалата – по 26 във всяко. В долните крайници се намират най-масивните и най-големи кости, които се задвижват от най-силните мускули.

Нисък свод

НИСЪК СВОД
Ниският свод или т.нар. плоско стъпало е често срещано състояние. То се появява, когато в процеса на ходене сводът на стъпалото пропада под тежестта на теглото, което носи.

Среден свод

СРЕДЕН СВОД

Хората със среден свод имат за какво да са благодарни. В този случай стъпалото изпълнява нормално своето амортисьорна роля. Рядко се стига до проблеми като метатарзалгия или шипове на петата. 

Висок свод

ВИСОК СВОД

Характерисира се с това, че средният ходилен отдел е повдигнат повече от обичайното, вследствие на което, натискът е съсредоточен върху петата и главичките на метатарзалните кости (възглавничките).

ЗдРАВЕ

Aetrex Healthy 3

AETREX’S „HEALTHY 3“
Тройна защита за вашето здраве!

Oбувките и здравето

OБУВКИТЕ И ЗДРАВЕТО
За да сте бодри и продуктивни през деня е нужно да се чувствате удобно в своите обувки. Ако те Ви осигуряват достатъчно поддръжка и удобство, ще спестите допълнителните усилия, с които инак тялото ви трябва да компенсира недостига на стабилност.

Грижа за обувките

ГРИЖА ЗА ОБУВКИТЕ
С редовна и внимателна грижа можете да удължите живота и добрия външен вид на вашите обувки, а заедно с това – и удоволствието от ходенето.

Грижа за стъпалата

ГРИЖА ЗА СТЪПАЛАТА
Ако очите са прозорец към душата, то стъпалата са входа към тялото, те са огледало на здравето и изпълняват ролята на детектори за необичайните за организма състояния.

Как да изберете правилните обувки за себе си и за вашите деца

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА
Обувките имат много важна роля за защитата, подкрепата и цялостното добро състояние на стъпалата и е съществено значение да изберете обувки, за които сте сигурни, че пасват идеално на вашия тип стъпала.

Лечебни свойства на медта

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА МЕДТА
Съвременната наука активно изучава и използва лечебните свойства на медта. Патентованата Cupron® технология трайно свързва медните съединения с текстил и други материали.

Ортопедичните обувки

ОРТОПЕДИЧНИТЕ ОБУВКИ
Ортопедичните обувки осигуряват по-голямо удобство и по-добра поддръжка на стъпалата ви. Носенето на такива обувки ще направи ежедневиено ви по-продуктивно и леко.

Трите стълба на удобството

ТРИТЕ СТЪЛБА НА УДОБСТВОТО
Как да се погрижим добре за своите стъпала? Какво можем да направим, за да се движим с лекота и удобство? Как е възможно да се радваме на още по-динамичен и пълноценен живот?