Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Грижа за обувките

Никоя друга част от нашето облекло не е подложена на такова напрежение при употреба, както обувките. Тяхната поддръжката обаче не е трудна. С редовна и внимателна грижа, ще удължите живота и добрия външен вид на вашите обувки, а заедно с това – и удоволствието от ходенето.

1.    Почиствайте редовно обувките си:

Почиствайте кожените обувките с мека влажна кърпа. Оставете ги да изсъхнат естествено и ги лъснете с вакса или течна паста. Обувките от  нубук и велур трябва да изсъхнат по естествен път, след което да се почистят с мека четка. Маратонките могат да се чистят със сапун и влажна кърпа. Избягвайте прането в пералня машина и сушилня.

2.    Редувайте обувките, които носите

Краката ви отделят средно една чаша влага на ден. Когато редувате обувките, им давате възможност да изсъхнат. Това ще удължи многократно живота на всички ваши обувки.

3.    Сменяйте стелките по-често

Стелките прилягат перфектно на краката ви. Въпреки това, след време, те не могат да ви осигурят същата поддръжка, а ефектът за крака е отслабен, поради голямото натоварване, на което са били подложени. Затова е препоръчително периодично да подменяте стелките си.

4.    Кожата не обича топлината

Мокрите или влажни обувки никога не трябва да се сушат в непосредствена близост до отоплителни тела като печка или радиатор. Дайте на обувката време да изсъхне бавно на стайна температура.

5.    Използвайте препарат срещу пропускане на вода

Преди първата употреба, намажете обуките си с водонепропусклив препарат. Това ги предпазва от петна и проникване на вода, кал, прах, сняг и сол, като позволява на кожата да “диша”. Повтаряйте тази процедура през определен период от време.

6.    Използвайте обувалка

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.