Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Oбувките и здравето

Oбувките и здравето

За да сте бодри и продуктивни през деня е нужно да не изпитвате болки и да се чувствате удобно. Ако обувките ви не ви осигуряват достатъчно поддръжка и комфорт, тялото трябва да работи повече, за да компенсира недостига на стабилност. Това натоварва мускулите и допринася за проблеми на стъпалата, глезените, краката, колената и гърба.

Краката са основата на тялото. Когато му осигурите добра поддръжка, това ще помогне за равномерното натоварване на мускулите и за поддържането на правилна стойка. Така ще се предпазите от болки в краката, кръста и гърба и ще съхраните тонуса и енергията на цялото тяло.

Вижте как добрите обувки могат да подобрят вашето здраве.

 1. Правилната стойка на тялото допринася за доброто здраве, кондиция и самочувствие.
 2. Стабилизираните петни кости позиционират правилно стъпалата и подпомагат поддържането на правилна стойка.
 3. Биомеханичният дизайн подобрява стойката и намалява напрежението в гръбначната област.
 4. Подвижните стелки омекотяват натиска при стоене и ходене. Те могат да се заменят със специални ортопедични стелки без загуба на обем.
 5. Обувките поддържат стабилно краката и се противопоставят на желанието им да се извъртат навътре (свръхпронация) или навън (супинация).
 6. Подвижните стелки предпазват деликатните части на стъпалото от протриване и образуване на втвърдявания.
 7. Неогъваемата средна част на ходилото дава стабилна опора на свода и на цялото стъпало. Ортопедичните стелки работят най-добре именно в такива обувки.
 8. Правилно проектираната обувка поддържа баланса на мускулите и подсилва връзките и сухожилията.
 9. Усиленият заден форт подпомага крака да заеме правилно положение в обувката и осигурява стабилност при стъпване.
 10. Меката дишаща подплата отвежда влагата навън и поддържа стъпалата сухи и проветрени.
 11. Широката и дълбока предна част позволява на пръстите да се разположат добре и предпазва от поява на ранички, мазоли, буниони и пръст-чукче.
 12. Анатомично оформените ходила спомагат за правилния баланс на мускулите, за намаляване на общата умора и за поддържане на добър жизнен тонус.
Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.