бул. Ал. Стамболийски 23, София 1000, България

Oбувките и здравето

Oбувките и здравето

За да сте бодри и продуктивни през деня е нужно да не изпитвате болки и да се чувствате удобно. Ако обувките ви не ви осигуряват достатъчно поддръжка и комфорт, тялото трябва да работи повече, за да компенсира недостига на стабилност. Това натоварва мускулите и допринася за проблеми на стъпалата, глезените, краката, колената и гърба.

Краката са основата на тялото. Когато му осигурите добра поддръжка, това ще помогне за равномерното натоварване на мускулите и за поддържането на правилна стойка. Така ще се предпазите от болки в краката, кръста и гърба и ще съхраните тонуса и енергията на цялото тяло.

Вижте как добрите обувки могат да подобрят вашето здраве.

 1. Правилната стойка на тялото допринася за доброто здраве, кондиция и самочувствие.
 2. Стабилизираните петни кости позиционират правилно стъпалата и подпомагат поддържането на правилна стойка.
 3. Биомеханичният дизайн подобрява стойката и намалява напрежението в гръбначната област.
 4. Подвижните стелки омекотяват натиска при стоене и ходене. Те могат да се заменят със специални ортопедични стелки без загуба на обем.
 5. Обувките поддържат стабилно краката и се противопоставят на желанието им да се извъртат навътре (свръхпронация) или навън (супинация).
 6. Подвижните стелки предпазват деликатните части на стъпалото от протриване и образуване на втвърдявания.
 7. Неогъваемата средна част на ходилото дава стабилна опора на свода и на цялото стъпало. Ортопедичните стелки работят най-добре именно в такива обувки.
 8. Правилно проектираната обувка поддържа баланса на мускулите и подсилва връзките и сухожилията.
 9. Усиленият заден форт подпомага крака да заеме правилно положение в обувката и осигурява стабилност при стъпване.
 10. Меката дишаща подплата отвежда влагата навън и поддържа стъпалата сухи и проветрени.
 11. Широката и дълбока предна част позволява на пръстите да се разположат добре и предпазва от поява на ранички, мазоли, буниони и пръст-чукче.
 12. Анатомично оформените ходила спомагат за правилния баланс на мускулите, за намаляване на общата умора и за поддържане на добър жизнен тонус.