бул. Ал. Стамболийски 23, София 1000, България

Среден свод

Среден Свод на Стъпало

В какво се изразява? 
Хората със среден свод имат за какво да са благодарни. В този случай стъпалото изпълнява нормално своята амортисьорна роля. Рядко се стига до проблеми като метатарзалгия или шипове на петата. Въпреки това хората със среден свод също понякога изпитват болки в стъпалото.

Какви мерки може да вземете?
в цикъла на ходенето стъпалото със среден свод се справя ефективно със задачата да пренесе натоварването в посока от петата, напред по дължината на стъпалото към предната му част. Въпреки това хората със среден свод могат да изпитват дискомфорт и болки, свързани с пренатоварване на стъпалото или с носене на неподходящи обувки за дълги периоди от време.

Ортопедичните стелки имат защитна функция и подобряват комфорта при хората със среден свод на стъпалото. Ортопедичните стелки Aetrex за среден свод имат анатомичен профил, осигуряват отлична поддръжка и омекотяват стъпването, като поглъщат удара върху стъпалото.

За тези, при които е натоварена областта на възглавничките, се препоръчват Lynco с анатомичен профил и метатарзална поддръжка, които преразпределят натиска и облекчават предната част на стъпалото.