бул. Ал. Стамболийски 23, София 1000, България

Трите стълба на удобството

Как да се погрижим добре за стъпалата си? Какво да направим, за да се движим с лекота и удобство? Как е възможно да се радваме на още по-динамичен и пълноценен живот?

Можете да постигнете всичко това, когато Вашите обувки и стелки отговарят на индивидуалните особености и нужди на стъпалата ви.

ПЪРВАТА СТЪПКА

към индивидуалното удобство е да научите кои са основните особености на Вашето стъпало:

Размерът на стъпалото

Знаете ли наистина точният размер на стъпалата си? Проучвания показват, че над 75% от нас не носят подходящия размер обувки и вероятно изпитват болезнени състояния при повече ходене или стоене на крак! Правилният размер – дължината и ширината на стъпалото, имат основно значение за Вашето удобство.

Тип на свода – висок, среден или нисък

Определянето на типа свод, е също толова важно, колкото и размерът. Хората с висок надлъжен свод имат съвсем различни нужди по отношение на обувките и стелките от тези с плоскостъпие.

Точките на натиск

За да се чувствате комфортно е необходимо да освободите зоните, в които стъпалото да е подложено на прекомерен натиск. С подходящи стелки  можете да постигнете облекчение в специфичните точки, където натоварването е най-голямо, за да се насладите на истинско индивидуално удобство.

Как да науча от какво се нуждаят стъпалата ми?

Основните особености на Вашето стъпало може да научите с помощта на iStep – най-модерната апаратура за компютърна диагностика на стъпалото в света (вижте повече ТУК). Апаратурата е налична във всички магазини Orto’s. Измерването става без предварително записване и се извършва по всяко време от специално обучените ни сътрудници. Безплатно е и не e обвързано с покупка.

ВТОРА СТЪПКА: Изберете ортопедични стелки Aetrex®.

Стелките Aetrex® са налични в многообразие от стилове и варианти. Те поглъщат удара върху стъпалото, поддържат свода, омекотяват стъпването и преразпределят натоварването. Така стелките осигуряват индивидуализирано решение, веднъж според нуждите на стъпалото ви (четири варианта на поддръжка), така и според типът обувки в които ще ги ползвате (шест възможности). Така изборът се свежда до над 20 варианта от всеки номер.

Станете част от милионите ползватели по света, които откриха как Aetrex® осигурява най-лесния и ефективен начин да постигнете максимално удобство и да се чувствате добре, дори и след цял ден на крак.

ТРЕТА СТЪПКА: Изберете ортопедични обувки Aetrex®, САЩ

Мисията на Aetrex® е да създава и предлага най-здравословните и удобни обувки. Всички модели покриват най-високите стандарти за дизайн, вградени са върховни материали и технологии и предлагат възможност за постигане на индивидуализирано удобство. Предлагат се и в номерация по ширина, както и с ½ номера, за да можете да изберете обувките, които прилягат точно на Вашето стъпало.

Открийте своите обувки  сред голямото многообразие от дамски и мъжки модели в магазини Orto’s®. Избирайте измежду всекидневни, елегантни, спортни и терапевтични обувки, сандали, боти и ботуши. Почувствайте се отлично и се насладете на здравословен и активен начин на живот.

Разгледайте Ortos.bg