Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Висок свод

висок свод на стъпалото

В какво се изразява? 
Характерисира се с това, че средният ходилен отдел е повдигнат повече от обичайното, което води до завъртането на пръстите и петата леко навън – т.нар. супинация. Вследствие на което, натискът се съсредоточава върху петата и главичките на метатарзалните кости (възглавничките). При ходене тежестта пада повече върху външната страна на стъпалото, откъм малкия пръст, а натоварването се поема диспропорционално от петата и възглавничките.

Кои са симптомите? 
При по-големи активности, например ходене или спорт,  това неправилно разпределение може да доведе до болезнени състояния в колената, бедрата и долната част на кръста. Възможно е да се появят и развият проблеми в петата и/или в предната част на стъпалото, включително и деформации на пръстите.

Какви мерки може да вземете? 
За да се чувствате удобно е добре да използвате ортопедични стелки, които да поглъщат и омекотяват ефективно натиска,  и да прехвърлят натоварването от петата и възглавничките към средият ходилен отдел на стъпалата. Стелките от серията Aetrex®  осигуряват  отлична поддръжка за високи сводове, като запълват празнината между свода и земята и увеличават опорната площ на стъпалото.

За да се облекчи предната част на стъпалото и дискомфорта в зоната на възглавничките, се препоръчват Aetrex® с допълнителна метатарзална поддръжка.

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.