Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Кога идва времето да подновите вашите ортопедични стелки?

Четири вида ортопедични стелки Aetrex
Четири вида ортопедични стелки Aetrex

След като веднъж откриете удобството  от носенето на ортопедични стелки, сигурно ще се чудите защо чак сега сте се сетили да се възползвате от този лесен начин за подобряване на качеството на вашия живот и защита на стъпалата ви. Следващият въпрос е: – колко дълго издържат стелките и кога трябва да бъдат заменени с нов чифт?

Въпреки, че няма строго правило, жизнеността на вашите стелки се свежда до две прости неща: как се чувствате и дали обувките ви са износени. Ако започнете да изпитвате същия дискомфорт, какъвто сте имали без стелки, тогава е време да вземете нов чифт. Също така е подходящ момент да проверите състоянието на стъпалата си, за да определите вида стелки, който съответства на нуждите ви. Качествените ортопедични стелки като Aetrex, трябва да издържат толкова дълго, колкото и вашите обувки.

Имайте предвид обаче, че износването също зависи силно от начина ви на живот. Например, ако сте по цял ден на крак, трябва по-често да проверявате състоянието на обувките и стелките си. Добрата новина е, че има различни модели стелки за всички ваши различни обувки и дейности.

За да научите повече за стъпалата си и да изберете стелките отговарящи на вашите нужди, отидете на https://ortos.bg/komputarna-diagnostika-na-stapaloto/

Ето как да преценете кога да замените вашите стелки:

• Болка

Ако изпитвате някакъв вид болка, независимо дали е в гърба, краката или глезените, може би е време да замените ортопедичните стелки с нови. Не бива да изпитвате болка, докато стоите или се движите. Появата на мазоли е също белег, че е дошло време за смяна.

• Употреба

Следвайте това просто правило: колкото повече ежедневни дейности практикувате, толкова по-бързо ще трябва да замените стелките си. Дейности като бягане например износват стелките ви по-бързо, отколкото да ги носите по време на работа всеки ден.

• Износване или повреда

Разгледайте вашите стелки. Ако забележите нацепване, протриване, загуба на еластичност или дълбоко хлътване на местата с най-голям натиск – това са критерии за износване. 

• Обувки

Погледнете долната част на обувките си. Стелките би следвало да позиционират краката ви  в правилно положение. Проверката на обувките може подскаже за признаци на неравномерно износване.

Ако още не сте пробвали – ползите от използването на ортопедичните стелки далеч надхвърлят разходите по закупуването им. Като цяло веднага ще усетите огромната разлика в комфорта. Можете да правите повече от това, което обичате и да се уморявате значително по-малко. И не забравяйте, че не всички стелки са еднакви. В дългосрочен план си струва да инвестирате в най-доброто качество и в марка с високи стандарти. Такава марка е Aetrex, която е акредитирана от Американската подиатрична медицинска асоциация и е най-продаваната марка в САЩ от 1980г. до днес .

За повече подробности посетете https://ortos.bg/ortopedichni-stelki-za-obuvki/

Източник: https://footprints.aetrex.com/

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.