Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Домашен детокс

Домашен детокс

Съгласни ли сте, че едно от най-отпускащите и приятни неща след тежък ден е топла вана за краката вечер?

Ние категорично смеем да твърдим, че подобна процедура е истинска панацея не само за уморените крака, но и за цялото тяло, че и за претоварената ни с всякакви мисли глава.

За да постигнем пълен релакс и достатъчно лечебни ползи за здравето си, както и да придадем детоксикиращи свойства на тази домашна процедура, е необходимо, освен топлата вода, в която ще натопим стъпалата си, да прибавим и някои добре познати и прости съставки.

Зелена глина (бентонитова глина)

Тя е популярна със свойството си да извлича токсините, когато  влезе в контакт с кожата на човешкото тяло. През кожата на стълата това става лесно и безпроблемно.

Горчива английска сол

Тя е много популярно средство за детоксикация на цялото тяло и се прилага както външно, така и вътрешно. При разтваряне във вода се разгражда на магнезий и сулфат. Това прави възможно абсорбцията на тези минерали през кожата. Веднъж попаднали в кръвта, те се свързват с токсините и успешно ги елиминират от тялото о-късно чрез отпадните процеси.

Лавандулово масло

То има идеални релаксиращи свойства.

Ябълков оцет

Той е добре известен с противовъзпалителните и противогъбични си свойства.

Ортопедични стелки Aetrex
Ортопедични стелки Aetrex

Приготвяне на детокс баня в домашни условия:

Ще са ви нужни:

  1. Голям дълбок леген
  2. Топла вода
  3. Изброените по-горе добавки

Напълнете легена с топла вода и добавете ½ чаена чаша соли на 6 литра вода.

Докато чакате да се разтвори английската сол във водата, направете паста от 2 с.л. бентонинова глина и 1 с.л. ябълков оцет. Нанесете от пастата на двата крака от пръстите до средата на прасците или до коленете. Оставете пастата да засъхне за около 10-15 минути.

Добавете към разтвора с английска сол няколко капки лавандулово масло и потопете краката си.

Продължителността на ваната е добре да бъде около 15 минути.

Преди да приключите, вземете мека четка с естествен косъм или пемза и с леки движения масажирайте краката, докато свалите глината. С нея ще паднат и мъртвите епителни клетки от повърхността на кожата на краката ви.

Изплакнете се с топла вода и подсушете старателно всеки сантиметър от стъпалата и краката си.

За финал можете да нанесете лек хидратиращ крем. През есента и зимата той може да е и по-мазен.

Ще се удивите колко нежна и мека кожа могат да имат стъпалата ви, а колко токсини са напуснали тялото ви, дори няма да можете да си представите!

Добре е процедурата са се прави вечер, преди сън.

*Информацията, съдържаща се в този блог не е предоставена от медицински специалисти и има само информационна цел. Тази информация не може да замени консултацията със специалист. При въпроси, обърнете се към лекар или друг медицински специалист. Изложената в тази статия информация не е предназначена за диагностика или лечение и не може да замести компетентната лекарска помощ. Винаги се консултирайте с лекар или специалист по въпросите, отнасящи се до вашето здраве.

снимка: www.aetrexblog.com

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.