Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Сезонът на чорапите

зимни чорапи

Когато стане дума за здравето на стъпалата, всички насочват вниманието си към качествените обувки и стелки, и често напълно пренебрегват избора на чорапи.

Изборът на подходящи чорапи обаче, е от огромно значение за поддържане на здравето и доброто състояние на долните ни крайници.

При смяната на сезоните и особено, когато от топло времето става студено, е много важно да направите прецизен избор на подходящи за зимния сезон чорапи.

Сигурни сме, че сте убедени в ползата от това.

И така, на първо място е добре да забравите за обикновените памучни чорапи. Вероятно и вашето шкафче, както и на повечето хора, е препълнено с най-разнообразни по цвят и стил памучни чорапи. Но сега е сезонът, в който можете за ги „зазимите“.

Кое прави памучните чорапи неподходящи за студените сезони?

Основната причина поради която памучните чорапи са лош избор през есента и зимата, е, че техните изолационни качества са твърде ниски, а освен това имат способността да попиват влагата, тази, която се отделя от кожата на стъпалата и тази, която предполагаемо ще навлезе отвън през обувките. Веднъж овлажнен или намокрен памучният чорап е по-лош, отколкото, ако сте боси, защото той задържа влагата и това прави тънък влажен филм по кожата на стъпалата, които лесно се преохлаждат, а това води до редица неприятни усещания и негативи за здравето изобщо.

Какви чорапи да изберете?

Материите, които съдържат чиста вълна, както и някои подобни на вълната синтетични влакна са в състояние да осигурят на краката през студените месеци нужния комфорт, така че те да са сухи и топли. Основната причина, поради която е добре да изберете такива чорапи за студеното време е, че при намокряне те продължават да изпълняват изолиращите си свойства. Наред с това те са много по-дебели и плътни от обикновените памучни чорапи, което допълнително им позволява да поемат повече влага. Друга важна особеност на този тип чорапи е, че те съхнат бързо и лесно,  и дори топлината на човешкото тяло е в състояние да ги изсуши.

Дебелите зимни чорапи са предназначени за носене навън, но ако страдате от студени стъпала, лошо оросяване и други подобни състояния, спокойно можете да си ги обувате и у дома. Ако чорапите ви са памучни, дори да ви се струват дебели и висококачествени, вероятно няма да има как да стоплите стъпалата си. Способността им да задържат влагата ще ви причини повече вреда, отколкото полза.

В студените месеци и особено, ако работата и ангажиментите ви налагат дейности на открито, най-добре е да избирате чорапи, които не задържат влага и пазят стъпалата сухи.

Чудесна възможност да изберете чорапи за зимата ви предоставят магазини ORTO’Sв София, Бургас и Варна, където ще намерите чорапи с медни нишки, които предпазват стъпалата от изпотяване, влага, гъбички и лоши миризми.

*Информацията, съдържаща се в този блог не е предоставена от медицински специалисти и има само информационна цел. Тази информация не може да замени консултацията със специалист. При въпроси, обърнете се към лекар или друг медицински специалист. Изложената в тази статия информация не е предназначена за диагностика или лечение и не може да замести компетентната лекарска помощ. Винаги се консултирайте с лекар или специалист по въпросите, отнасящи се до вашето здраве.

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.