Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Готови ли са стъпалата за лятото? Защото сезонът на сандалите е тук!

сандали

Магазини ORTO’S за дамски и мъжки ортопедични обувки, сандали и ортопедични стелки. Компютърна диагностика и дигитаелн отпечатък на стъпалото.


Сезонът на сандалите е тук!
И, ако вече сме се погрижили за тялото, прическата и кожата на лицето, време е да го сторим и за стъпалата си.

Кожата на стъпалата, също както кожата на лицето, се нуждае от ежедневни грижи и внимание. За да носим летните си сандали с удоволствие са необходими само по няколко минути на ден.
Следващите няколко съвета са за това как да превърнем стъпалата си в красива част от тялото си, така че да ги показваме не само без притеснения, но с истинско удоволствие през цялото лято.

1. Изсветляване на ноктите на стъпалата

Лимоновият сок е чудесен естествен начин за изсветляване и заздравяване на ноктите на стъпалата. Седмица преди началото на сезона на сандалите е добре да си дадем почивка от лака за нокти. През тази една седмица можем да третираме нокътните плочки с пресен лимонов сок, който нежно ще отстрани най-горния слой, ще ги изсветли, ще изравни цвета им и ще ги подготви за дългите разходки по сандали през лятото.

2. Дълбоко почистване

Дълбокото почистване на кожата на стъпалата можем да си направим и у дома. За целта са нужни леген, топла вода и масло от чаено дърво. Маслото от чаено дърво има антисептични и противогъбични свойства. След дългите студени месеци, в които сме били обути в затворени обувки не е изключено да сме се сдобили с гъбички по кожата и ноктите на стъпалата. Поради тази причина е добре да почистваме старателно всяка част от стъпалата си и с особено внимание в пространствата между пръстите.

3. Пилинг

С помощта на четка с мек косъм можем да ексфолираме кожата на стъпалата и глезените. Пилингът обикновено започва от глезените и продължава към пръстите с внимателни кръгови движения, преминавайки по всички повърхности на стъпалото.

4. Хидратация

След банята с масло от чаено дърво и пилинта е ред да нанесем лосион или специален крем/маска за овлажняване на кожата на стъпалата. Нанасяме дебел слой от продукта, който сме избрали, след което оставяме да действа за 10-15 минути. Можем да използваме това време за релакс на тялото и отпускане на съзнанието. Накрая избърсваме със затоплена мека кърпа.


5. Оформяне на ноктите

Идеален момент за оформянето на ноктите на стъпалата е този, след накисването и хидратирането, защото са меки и лесни за третиране. Изрязването е добре да се прави с лична нокторезачка или ножичка. Правилното изрязване на ноктите на стъпалата е важна мярка срещу враснали нокти, които могат да са особено болезнени.


6. Изглаждане на ноктите

За да имаме идеално гладки нокти е добре да ги изпилим със ситна пила за нокти, която използваме само за ноктите на стъпалата. С леки движения на пилата се заглажда цялата повърхност на всеки токът, така че да имаме идеална повърхност за любимия си лак за нокти.


7. Лак за нокти

След като сме направили всички процедури, изброени до тук е време за лака за нокти.
За да запазим ноктите на стъпалата си здрави е добре да използваме лакове без токсини, които не предизвикват пожълтяване на нокътната плочка.


8. Време е да обуем любимите си сандали
, а ако случайно миналогодишните са ни омръзнали, можем да се огледаме за нови, още по-интересни модели ТУК.


*Тази статия има само информативна стойност. По всички въпроси, отнасящи се до здравето ви, винаги се обръщайте за съвет, консултация или лечение към вашия лекар или съответния специалист.


Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.