Scroll Top
София, Пловдив, Варна, Бургас

Как да изберете обувки направени сякаш точно за вас

Защо сходни на вид обувки се усещат по толкова различен начин, когато се пробват? Защо с едни обувки че чувстваме добре и след цял ден на крак или в движение, а други ни се иска да захвърлим и да не погледнем повече? Как да изберем обувки, които винаги да носим с удоволствие?

Това са въпроси, които най-често си задават дамите в магазините за обувки, но и всички които прекарваме повече време на крак или в движение. В същото време, чуваме познатите изречения – “много добре ви стоят” и “те ще се отпуснат”, и различни други похвати накланящи везните към решение за покупка. В значителна част от случаите, след 2-3 неуспешни опита да свикнем, обувките трайно остават в шкафа, при други скучаещи чифтове.

Уморени дамски стъпала

За да попаднем на обувки, в които се чувстваме добре е въпрос и на късмет – стъпалата ни са наистина толкова различни:

  • Някои стъпала са твърде широки спрямо стандартния калъп, това прочее е много характерно за българските стъпала. 
  • Други са с деформитети (най-често кокалчета)
  • Някои стъпала са с високи сводове, други – с плоскостъпие.
  • Има стъпала, чиито възглавнички се възпаляват бързо (метатарзалгия), при други свода е болезнен (плантарен фасциит). 
  • Има хора които са по цял ден на крак, дори и стъпалата им да са “по учебник” настъпва умора след интензивно натоварване.

Тези особености до голяма степен предопределят кой тип обувки би бил най-подходящ за вас и кой тип обувки би трябвало да избягвате.

Стъпалата са сложно устроен биомеханичен апарат. Ако искате да се чувствате добре,  и ако стъпалата ни имат специфични нужди или особености, то трябва да подходите към изборът на обувки наистина внимателно.

  • Може да изпробвате много варианти на обувки преди да вземете решение – със сигурност е по-добре от спонтанната покупка. Само че, често става като с избора на парфюми – сетивата ви се уморяват и накрая купувате, “за да се свърши и тая работа”;  
  • Може да се насочите към марки обувки, за които е известно, че имат отношение към комфорта – това донякъде намалява риска от грешна покупка. 

Това което липсва в тези подходи е професионалното отчитане на особеностите и оттам на нуждите на стъпалата ви. Липсва и познанието като свързващо звено между нуждите ви и конкретни модели обувки (интуицията често не е достатъчна).

В магазини ORTO’S изборът на обувки е поставен на съвсем друга основа – активно участваме в определяне на това от което стъпалата ви се нуждаят и оттам в предлагането на най-подходящи обувни решения.

(А) . Преди да предложим обувки се стремим да научим максимално много за стъпалата ви. Разполагаме и пълноценно използваме най-модерната апаратура за дигитален отпечатък и компютърна диагностика на стъпалата. В диалог с вас допълваме липсващата информация. Зад гърба си имаме над 100 000 изследвания и спокойно можем да твърдим, че сме видели, обсъдили (и обули) огромно разнообразие от стъпала. Услугата е налична по всяко време във всичките ни търговски обекти, безплатна е и без ангажимент за покупка.

Компютърна диагностика на стъпалото
Компютърна диагностика на стъпалото

(Б). Активно ползваме наученото от диагностиката за да определим от какво имат нужда стъпалата ви. Хората с високи сводове например се чувстват най-добре когато осигурим преразпределение на натоварването и омекотяване. Тези с ниски сводове се нуждаят от поддръжка на сводовете и правилно позициониране на стъпалата и глезените. Диалогът с вас също носи важна информация. Къде изпитвате дискомфорт? Кога – с първите стъпки сутрин или в края на деня? 

(В). След това идва изборът на правилни обувки. Работим с утвърдени и доказали се в годините доставчици от САЩ, Германия, Израел и Испания, които създават обувките си отвътре навън, от здравето към външния вид. В океанът от производители на обувки са учудващо малко фирмите които знаят как и заедно с това могат да създадат наистина здравословни обувки с модерен дизайн. 

Повечето ни модели са с половинки номера, предлагат се в повече от една ширини и имат регулация и в дълбочина (допълнителни подвижни вложки). Има и такива направени от еластична, обгръщаща несъвършенствата на стъпалото материя. Така можем да ви предложим обувки, които са произведени сякаш точно за вас.  

Обувките ни разполагат с подвижни анатомични стелки, които при нужда могат да бъдат сменени с ортопедични.

Всеки модел на рафтовете ни е избиран внимателно и покрива редица изисквания и е препоръчван при конкретни състояния.

Ортопедични сандали с поддръжка на свода

(Г). Ортопедичните стелки на Aetrex Worldwide Inc (№ 1 в САЩ от 1980-та година до днес) имат важна роля в осигуряването на ненадминато удобство. Ще ви предложим индивидуализирано решение както според нуждите на стъпалата ви, така и според обувките в които ще ги носите. Едва ли е пресилено да твърдим, че през последните години стелките Aetrex категорично се превърнаха в най-предпочитаните стелки в България.

Aetrex ортопедични стелки
Aetrex ортопедични стелки

(Д). Модерната диагностика и специалните доставчици на обувки и стелки с които работим се допълват от нещо много важно – сътрудниците в нашите търговски обекти. Ще ви посрещнат и обслужат хора които разбират в дълбочина и са силно свързани с това което правят.

Обучавани сме от лекари и специалисти по стъпалата и имаме 10 годишен безценен практически опит. Работим отдадено, търпеливо и с отношение и разбиране към всеки посетител в ORTO’S. 

Спечелихме доверието на лекарската общност в България и сме редовно препоръчвани от мнозинството ортопеди и сродни специалисти.

Компетентната грижа е свързващото звено между вашите нужди, модерните технологии, обувките и стелките които ще откриете в ORTO’S. Макар и невидима, тя е в основата на превръщането ни в най-познатият и предпочитан доставчик на обувни решения за хора със специални нужди и за хора които прекарват повече време на крак или в движение.

Диагностика на стъпалото в магазин Orto's бул. Ал. Стамболийски 23
Диагностика на стъпалото в магазин Orto’s бул. Ал. Стамболийски 23

Заповядайте в магазини ORTO’S (вижте адресите ТУК) и изберете най-здравословните обувки и стелки които някога ще носите!

Очакваме ви!

Предпочитания за поверителност
Посещавайки този сайт, посредством вашият браузър, различни услуги могат да записват информация във вид на "бисквитки". Тук може да промените своите настройки. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои "бисквитки" може да наруши качеството на услугата, която предлагаме или функции на сайта.